Att arbeta som truckförare är ett ansvarsfullt arbete där man staplar, lastar, lossar och transporterar gods. Som truckförare behöver man vara både ansvarsfull och noggrann. Var man kan arbeta som truckförare är brett. Man kan till exempel vara anställd i industrier eller hamnar, på sågverk, lastbilscentraler eller lager- eller godsterminaler eller inom handeln. För att kunna arbeta som truckförare behöver du truckkort vilket du kan få genom att gå en truckutbildning i Malmö.

De vanligaste behörigheterna är A1-4, B1-4 samt D1, totalt finns det alltså behörigheter för nio olika slags truckar. En truckutbildning i Malmö kommer att ge dig dessa behörigheter i ditt truckkort. Detta när du klarat det teoretiska provet samt genom praktisk övning på truckarna.

Många gånger sker teorin online på distans vilket är en fördel då du kan plugga när du själv har möjlighet. Flera arrangörer som erbjuder truckutbildningar erbjuder också kurser under helger som också kan pågå i några få dagar.

Fördelar med truckutbildning i Malmö

Att få ett truckkort genom att genomföra en utbildning i truckhantering kommer vara en god investering för dig. Det finns många fördelar med detta, som till exempel att:

  • Dina chanser till ett arbete ökar. Om du genomför truckutbildning i Malmö kommer du att snabbt öka dina möjligheter till att få ett arbete som truckförare inom lager och logistik. Branschen har också ett fortsatt stort behov av lagerhållning och transport eftersom e-handeln fortsätter att växa.
  • Du kan gå som både privatperson eller via ett företag. Det spelar ingen roll om du vill ha truckkort som privatperson för att till exempel öka chanserna till ett jobb eller om du har ska göra det på företagets begäran. Du är lika välkommen oavsett.
  • Du får körgaranti. Eftersom vi alla lär oss på olika sätt och en del i truckkortet är just den självklara praktiska delen så har en del arrangörer körgaranti. Detta innebär att du får komma och träna på truckarna hur mycket du behöver och vill. Detta för att givetvis klara provet men också för att känna dig trygg när du själv ska manövrera olika sorters truckar i ditt arbete.
Därför bör du gå truckutbildning i Malmö