Varje år tankar svenskar närmare 10 miljarder liter bensin och diesel. I takt med att priserna på drivmedel går upp och ner varierar även kostnaden för en full tank. Genom att använda vissa typer av kreditkort kan du dock få en liten rabatt på drivmedelspriset. Men innan du skaffar ett sådant kort bör du ta reda på vilket som är det bästa bensinkortet för dig.

Många olika kort att välja bland – däribland bensinmackarnas egna

Många gånger är det lättare sagt än gjort att välja ett kort ur mängden att använda när du ska tanka. Det finns nämligen en hel drös med olika kort som tillhör denna kategori. Några exempel på sådana är:

  • Shell Mastercard
  • Circle K Bensinkort
  • Volvokort
  • Preem Mastercard
  • OKQ8 Visa

Dessutom finns det även många andra utfärdare av kreditkort vars kort du kan använda för att betala för bensinen eller dieseln. Så hur ska du då kunna veta vilka som är rätt plastkort för just dig? Läs vidare så berättar vi vad du bör tänka på.

Så vet du vilket som är det bästa bensinkortet för just dig

Bensinmackarnas egna kort utfärdas av de olika kedjorna, såsom Shell, Circle K, Preem och OKQ8. Nästan alla bensinmackar utfärdar denna typ av kort och vissa har till och med flera olika sådana för dig att välja på. Dessutom kan du välja att skaffa fler än ett kort om du till exempel har flera olika fordon. Vissa väljer också att skaffa ett bensinkort privat och ett till företaget.

När du ska försöka ta reda på vilket som är det bästa bensinkortet för just dig bör du se till ditt behov. Utifrån detta bör du därefter välja det kort som bäst matchar behovet. Du kan till exempel ställa dig följande frågor för att göra valet lite enklare:

  • Hos vilken bensinmack brukar jag vanligtvis tanka? Tankar du oftast på exempelvis Shell kan det vara logiskt att välja deras kort.
  • Vilket kort har den högsta rabatten på drivmedel? Ett annat sätt att se på saken är att välja det kort som erbjuder högst rabatt på drivmedel.

Sedan ansöker du helt enkelt om ett kort hos den bensinmack vars erbjudande bäst motsvarar ditt behov!

Ta reda på vilket som är det bästa bensinkortet för dig