”Xenonkungen – Experter på fordonsbelysning” – så lyder texten på loggan på xenonkungen.com. Företaget startade redan 1999 men 2002 började försäljningen av xenonkit och fordonsbelysning.

Idag ligger fokus främst på just fordonsbelysning men i e-butiken finns även mycket annat inom biltillbehör att hitta – alltifrån bilvårdsprodukter till batteriladdare. Läs mer om butiken och dess sortiment här.

Kort om xenonkungen.com

Företaget bakom xenonkungen.com heter Hannus & Co. Teknik AB och startades 1999 – då som enskild firma och med fokus på larm- och säkerhetsprodukter. Under 2002 påbörjades försäljningen av xenonkit och under 2004 blev företaget ett aktiebolag. I samma veva ändrades fokus – från larm- och säkerhet till fordonsbelysning och på den vägen är det. Idag är xenonkungen.com en av Sveriges ledande leverantörer inom sitt område och man strävar bland annat efter att kunna erbjuda hög kvalitet till rätt priser till kunderna.

Förutom e-butiken finns även en fysisk butik belägen i Kungsbacka. Där finns samma utbud som i e-butiken och möjlighet att handla ”över disk” i stället för att behöva beställa prylarna via nätet.

Utbud och produkter

På hemsidan xenonkungen.com finns som sagt hela butikens utbud att tillgå och dom största kategorierna har med fordonsbelysning att göra. Här finns LED-ramper i olika storlekar och modeller samt andra extraljus för både personbilar, motorcyklar och lastbilar. Det finns både kompletta paket och lösa delar och något som passar för dom flesta behov och önskemål. Förutom belysning finns även en del andra kategorier – så som bilvård och biltillbehör. Under den förstnämnda finns bland annat bilschampo, vax, tvättdukar och annat som behövs för att hålla ett fordon rent och fräscht.

Under kategorin tillbehör finns bland annat batteriladdare och däckpumpar i olika modeller, samt luftfräschare, batteristartare och annat bra att ha. En något mindre kategori i butiken är ”Fritid” – här hittas till exempel:

  • Sovsäckar
  • Hängmattor
  • Tält
  • Stormkök
  • Ficklampor

Kort och gott sådant som kan behöver för en eller ett par nätter i det fria och det mesta med sådan storlek att det går att packa in i en vanlig personbil.

Betalning, leverans och garanti

Xenonkungen.com erbjuder säkra betalningar, bland annat genom faktura. Leverans sker inom 1–3 arbetsdagar för dom produkter som finns i lager. Butiken lämnar även 1 års garanti på nästan alla produkter – om inget annat anges i produktbeskrivningen, då är det den angivelsen som gäller.

Om fordonsbelysning och xenonlampor