Den nya Mazda sportbilen gjordes tillgänglig för den amerikanska allmänheten till salu i mitten av mars, 2020. Det är en riktig sportbil med sitt fyrhjulsdrivna system och en prestandadriven motor. Det var den första bilen att få sport-bilsdriven styling från Mazda tuning gruppen. Den nya karossstilen är inspirerad av företagets första fordon, RX-7. Denna nya kroppsstil påverkas också av de nuvarande trenderna inom bildesign. Dessutom har den nya Mazda utformats med stor omsorg med avseende på sin avancerade teknik och moderna bekvämligheter.

Liksom de flesta andra lyxfordon, har den en premie utseende och känsla och modellerna på den övre prisklassen är mycket eftertraktade. Dess design liknar många sportbilar, som står för sin popularitet. Den övergripande formen på den nya Mazda är elegant och atletisk med en sluttande roofline. Den klara, eleganta, diamant-liknande detaljer i hela framsidan och baksidan av bilen gör bilen ännu mer önskvärt.

Den skarpa, sportiga profilen kompletteras av en underskattad, muskulös exteriör. Även om det inte har ett gigantiskt luftintag, är denna sportiga design mer aggressivt formad än vissa andra sport-orienterade bilar på marknaden. Den har också en ren, mycket enkel design och nästan ingen krom. Sätena, som är utformade för komfort, gör också ett bra jobb med att maskera eventuella brister i bilens finish. Sammantaget är den nya Mazda en allvarlig och hållbar sportbil.

Mazda3-Japansk styling av lyxbil
Märkt på: