XenonkonverteringAtt synas och ha bra ljus på vägarna när man kör mycket på natten är bland det viktigaste som finns. För yrkesförare som exempelvis lastbilschaufförer är det gynnsamt att ha så starkt ljus på vägen som möjligt då detta möjliggör att i ett så tidigt skede som möjligt exempelvis få syn på om det rör sig djur på vägen. Även om vanliga strålkastare är bra, går de knappt att jämföra med xenonljus som ger upp till tre eller fyra gånger så mycket ljus på vägen, utan att för den sakens skull vara störande eller bländande för mötande bilister. Därför är det all idé att skaffa sig xenonljus om man kör mycket på natten eller i mörker. I Norden behöver det ju faktiskt inte handla om nattetid, utan det kan helt enkelt handla om vintertid då många timmar av dygnet är mörka.

Xenonkonvertering

För att kunna använda dig av xenonlampor behöver du konvertera från vanliga strålkastare till xenon. Sådan konvertering säljs ofta i kit tillsammans med lampor som gäller både för hel- och halvljus och som finns i olika mer eller mindre blåskalor på ljuset, två ballaster, samt bruksanvisning och detaljbeskrivning för montering av xenonlamporna. Xenonlamporna tål normalt sett temperaturer mellan minus 40 och plus 105 grader.

Hova.com

Hova är en rutinerad återförsäljare på nätet som kan det mesta och har det mesta inom bildelar, bilstyling och tuning. Xenonlampor och kit för xenonkonvertering är inget undantag. Hos Hova kan man köpa kit där xenonlampornas ljus anges i Kelvin och ligger på 5000K, 6500K och 8000K. Ju högre Kelvin, desto blåare ljus. Med några enkla klick kan du ta reda på vad för kit som passar dig, sedan är det bara att beställa hem. Behöver du rådgivning kan du prata med någon i kundtjänst eller mejla. Hova har snabba leveranser och erbjuder alltid 14 dagars öppet köp.

Detta bör du tänka på innan du köper xenonlampor

Det är inte självklart att alla Hovas konverteringskit passar på just ditt fordon. Vad som är avgörande är vilken sockel du har på bilen. När du tagit reda på detta blir det lätt att beställa lämpligt kit. Tänk också på att xenonlampor i Sverige bara är tillåtna om de sitter på ett fordon med automatisk nivåreglering. Läs mer om xenonkonvertering från Hova.com

Xenonkonvertering från Hova.com