Är din bil ett ”vrak”? Är det dags att skrota bilen? Dessa alternativ finns i Nyköping.

Skrota inte – Sälj!

Det spelar nästan ingen roll vilket skick en bil är i – den går alltid att sälja. Däremot kanske det bara går att få några hundra kronor. På Blocket, och liknande tjänster, går det att lägga ut annonser men…

  • Se upp med höga kostnader för bilannonser
  • Var noga med alla papper så att överföring sker till nya ägaren
  • Var noga med beskrivning så inte köparen ångrar sig vid köp

Skrota bilen via bilskrot i Nyköping

Att kontakta en bilskrot i Nyköping är eventuellt det enklaste och snabbaste sättet att skrota bilen. Så här ser processen att skrota bilen i Nyköping ut hos en av de större bilskrotarna (processen kan skilja något mellan olika företag).

  • Kontakta företaget och boka tid
    Bilskroten kan hämta bilskrot i exempelvis Nyköping, Stockholm och Uppsala.
  • Gratis hämtning
    Att skrota bilen kostar inget. Det innebär därmed att bokning, hämtning och hantering av bilen sker helt gratis av bilskroten. Detta utifrån att de sedan kan tjäna pengar på de delar som finns i bilen alternativt de olika metallerna.

Varför välja bilskrot?

Att skrota bilen med hjälp av en bilskrot har flera fördelar. För det första blir bilen hämtad på plats. Därmed behöver man själv inte ordna med transport till en bilskrot. För det andra sker allt gratis. Enkelt – gratis och snabbt.

För det tredje är detta troligtvis det mest miljövänliga sättet att skrota bilen på. Detta utifrån att bilskroten enbart tjänar pengar om de kan ta tillvara på metall och delar på bilen. Att enbart pressa ihop den och lägga den på hög skulle inte ge dem någon inkomst. I och med att de återvinner bildelar skapas även en större andrahandsmarknad – något som är bra för miljön.

Mottagningsställe…

Transportstyrelsen anger att det finns två ställen att lämna in sin bil om man önskar skrota bilen. Det första är ”ett mottagningsställe” och det andra är en auktoriserad bilskrot. Vid frågor var det finns mottagningsställen kan Nyköping Kommun kontaktas. Kommunen ska nämligen tillhandahålla information till invånarna kring var uttjänta bilar kan lämnas in. Detta i likhet med att de ska ha information om var det finns återvinningscentral för andra saker som ska slängas bort.

Var kan jag skrota bilen i Nyköping?